SPAGHETE CARBONARA





Este o rețetă delicioasă cu puține ingrediente, rapidă de preparat!
Ingrediente :



aprox.400 g paste spaghete Barilla (nr.5)

4 galbenusuri  şi 1 ou întreg
200 g guanciale ori pancetta ori bacon( depinde de fiecare ce preferă)
sare după gust
piper proaspăt măcinat

150-200 g pecorino romano (brânza uscată de oaie) sau parmezan



Mod de preparare:


         Se pune apa la fiert cu o linguriță de sare, pastele le fierbem după instrucțiunile de pe ambalaj.
        Pană sa fiarba apa, se taie guanciale cubulețe (daca ai acces la acest tip de preparat, dacă nu pancetta sau bacon).
       În ouă adaugăm un praf de sare şi un praf de piper proaspăt macinat,se bat uşor ouale şi se adaugă brânza peste ele -pecorino ( ideal, folosit în rețeta originalǎ),iar daca nu gasești, se poate folosi și parmezan!.
       Se frige guanciale (pancetta) în tigaie fără ulei, până cand devine crocant şi grăsimea se topeşte.
       Când pastele au fiert după instrucțiunile fiecarui ambalaj în parte, se scot şi se adaugă direct peste bacon. Se agită puțin , apoi se pun câteva linguri de apă de la paste.
       Oprim focul, adaugăm acum ouale batute cu branza în tigaie şi amestecăm totul foarte repede.
       Ouale trebuie să ramană lichide, nu trebuie să se întarească!!!!.
      Se serveşte fiecare porție de paste carbonara cu brânză parmezan rasă deasupra şi puțin piper proaspăt măcinat pentru un gust deosebit!

Info:

       Se presupune ca este o rețetă originară din zona Lazio, mai precis Roma, aceasta prevede guanciale și pecorino ca ingrediente principale!
Cu timpul rețeta originală a suferit numeroase modificari, adesea fiind introduse ingrediente greşite.
       Smântana NU se folosește!, deoarece cremozitatea este dată de amestecul de ouă cu brânză!
       În rețeta prezentată am folosit parmezan proaspat, îl prefer pe acesta în locul celui răzuit deja în pungă!
        Atenție! nu lăsați pastele prea mult pe foc deoarece oul de va transforma în omletă , trebuie exact timp de câteva secunde (deoarece oul se va găti de la caldura pastelor fierbinți)!
         Este indicat să se foloseasca o tigaie antiaderentǎ!


                                    Poftă bună!












surse externe:https://primochef.it/ricetta-pasta-alla-carbonara/ricette/

No comments:

Post a Comment