RULOURI CU CREMA DE VANILIE
Ingrediente:
800 g aluat foietaj (2 foi de aluat)
1 cutie crema cremșnit
750 g lapte
Mod de preparare:
Foile de foietaj se întind cu sucitorul
Se taie fâșii de aproximativ 2 cm lățime. Trebuie să iasă aproximativ 20 bucăți dintre o foaie de foietaj.
Conurile metalice trebuie unse cu ulei,pentru a indeparta cu usurintă ,foietajele coapte)
Fiecare fâșie obținută se înfășoară pe conul metalic(conurile metalicele-am achizitionat din comert). Când am terminat de înfășurat toate conurile , le ungem cu ou și se presară cu mult zahăr brun (indicat zahărul brun deoarece nu se topește pe conuri)
Toate conurile astfel obținute se pun pe hârtia de copt în tavă și se dau la cuptor 15- 20 de minute la 190 grade.
Când foietajul este copt, conurile de foietaj se scot cu grijă de pe conurile metalice. (Când sunt fierbinți se scot mai ușor.)
se lasă la răcit după care se umple cu crema dorită.
Sfat:
Eu folosesc cremă de cremșnit ,se poate prepara în casă orice altă cremă, dar eu o prefer pe aceasta pentru că are efectul de întărire rapid ajutând să nu se înmoaie foietajul. Conurile se consumă de preferință în ziua în care le-ați preparat deoarece atunci sunt fragede.
Poftă bună!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment