160 gr zahăr brun
50 ml zeama de lămâie
20 ml apa
80 gr miere
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță ghimbir ras
1/2 linguriță cuișoare praf(opțional)
2 picaturi ulei esențial de eucalipt,menta sau lămâie (opțional)
5 picături propolis
Toate ingredientele cu excepția uleiului esențial și a propolisului(aceste doua se adauga la final) se pun într-o crăticioară la foc mic pentru 10-15 minute până se îngroașă compoziția.
Pentru a testa se pun câteva picături pe o farfurie.
Bomboanele le formăm picurând cantitatea dorită pe un pat de zahăr pudră, astfel evităm lipirea între ele (vezi foto)
50 ml succo di limone /limone juise
20 Ml acqua /water
80 Gr miele/honey
1 Cucchiaino canella /cinnamon in powder
1/2 cucchiaino chiodi di garofano(polvere)/clove
1 cucchiaino zenzero /ginger
2 gocce olio essenziale di menta/limone/eucalipto /essenzial oil
5 gocce propoli
Zucchero a velo /powdered sugar
Portiamo sul fuoco mescolando bene,con la fiamma al minimo!
Da quando inizia a bollire facciamo cuocere 5-10 min!
Per vedere se e pronto facciamo una prova con un bicchiere d'acqua! Versiamo una goccia del composto.Se si solidifica,e pronto!
Aggiungiamo alla fine l'olio essenziale e il propoli!
Ottime ricette
ReplyDelete