MALAI DULCE



Ingrediente:

800 gr iaurt gras
100gr smântână
250 grame margarina sau o lingura de untura netopită + 125grame margarina
1 lingura rasă de sare
15 linguri zahăr
1 lingură bicarbonat
4 oua
500gr faina alba
500gr faina de mălai

Mod de preparare:

       Iaurtul, smântâna, margarina, ouăle, zahărul, sarea si bicarbonatul se pun într-un vas încăpător.
       Se amestecă cu o spatulă. Peste acestea adăugăm treptat făina de mălai și cea albă , le combinam cu ajutorul unui tel.
       Obținem o compoziție asemănătoare cu cea de chec. Aceasta o turnăm întru-o tavă pt prăjitură , unsă cu ulei . Punem tava  în cuptorul preîncălzit la 200°C  20 minute , apoi reducem cuptorul la 100°C  40 minute, după acest timp mălaiul dulce este copt.
       Se poate servi cu lapte.

 Poftă bună!

No comments:

Post a Comment