PAINE RUMENITA

 

Ingrediente:
1 kg făină
600 ml apă
5 linguri ulei
2 plicuri drojdie uscată
1 lingura zahăr
1 lingura sare

Mod de preparare:
        Drojdia și zaharul se pun într-un vas cu apa caldă pentru 5-10 minute
        Într-un vas încăpător se pune făina,uleiul și apa cu drojdia care a stat sa acționeze. Se amestecă puțin după care se adaugă o lingura sare. 
Se frământă foarte bine, după care se pune la dospit timp de o oră.
      Aluatul dospit se pune in tavă dorită ,se leaga cu sfoara pentru a da forma de dovleac(vezi foto)se acoperă și se pune sa mai crească în tavă pentru inca 30 minute.
Tava se pune in cuptorul preaincazit la 180 °C . Primele 5 minute se dă cuptorul la aprox
210 °C.
      Pâinea se tine la cuptor până se rumenește. Aproximativ 40 minute,la 180 grade,depinde de cuptor.


   

No comments:

Post a Comment