MAGIUN DE PRUNE (SILVOIȚĂ)

         Magiunul(silvoita) de prune, este renumit din vremuri stravechi pentru proprietatile ei benefice asupra organismului. Este foarte sanatos,avand in vedere ca nu contine zahar ,acesta  fiind bio
    

      
Ingrediente:

20 kilograme de prune bistrițene(coapte bine )
Câteva căni de apă(pentru a acoperi baza căldării)


Mod de preparare:

        Pregătim borcanele spălate și uscate (sterilizate)
Se spală prunele și se scurg de apă.
Se scot sâmburii din prune.
       Punem în căldare câteva căni de apă cât să acopere aproximativ două degete la baza căldurii , apoi punem prunele curățate. Se incălzește caldarea, punând lemne moderat (să nu fie prea puternic focul)
       Trebuie să amestecăm continuu , în caz contrar magiunul sa va afuma.
Durata de fierbere este de aproximativ 4-5 ore. 
                         
       Magiunul scade aproximativ 30% din faza inițială, primind o culoare vișiniu închis aproape negru.
         Se ia cu o lingură de lemn și se verifică pe o farfurie consistența și culoarea acestuia.
Când acesta este fiert îl punem fierbinte în borcane , le închidem bine. Borcanele se acoperă cu o pătură, le lăsăm așa aproximativ o zi (până se răcesc)
Apoi le punem la locul de depozitare (beci/cămara).




Spor la gătit şi Poftă Bună!

No comments:

Post a Comment