Magiunul(silvoita) de prune, este renumit din vremuri stravechi pentru proprietatile ei benefice asupra organismului. Este foarte sanatos,avand in vedere ca nu contine zahar ,acesta fiind bio
Câteva căni de apă(pentru a acoperi baza căldării)
Mod de preparare:
Se spală prunele și se scurg de apă.
Se scot sâmburii din prune.
Punem în căldare câteva căni de apă cât să acopere aproximativ două degete la baza căldurii , apoi punem prunele curățate. Se incălzește caldarea, punând lemne moderat (să nu fie prea puternic focul)
Trebuie să amestecăm continuu , în caz contrar magiunul sa va afuma.
Durata de fierbere este de aproximativ 4-5 ore.
Se ia cu o lingură de lemn și se verifică pe o farfurie consistența și culoarea acestuia.
Când acesta este fiert îl punem fierbinte în borcane , le închidem bine. Borcanele se acoperă cu o pătură, le lăsăm așa aproximativ o zi (până se răcesc)
Apoi le punem la locul de depozitare (beci/cămara).
No comments:
Post a Comment