Ingrediente:
1 litru apa (siropul obținut de la dulceata de gutui) vezi aici reteta.
https://preparatecusufletbyada.blogspot.com/2020/10/gem-de-gutui.html
1 kg de zahar
Mod de preparare:
Se pregătesc borcanele spălate și uscate.
Apa obținută de pe gutuile scurse se pune la foc împreună cu un kg de zahăr ( la 1 litru de apă folosim 1 kg de zahăr) dacă obțineți mai multă apă din fructele stoarse puneți mai mult zahăr.
(Eu am obținut un litru de apă)
Se fierbe aproximativ 25 minute timp în care îndepărtăm spuma.
Verificăm pe o farfurioară dacă pelteaua este gata. (Aceasta trebuie să aibă textură lipicioasă)dar subțire.(vezi foto)
După răcire se îngroașă foarte tare devenind ca un jeleu.
Primul colaj de fotografii este cu obtinerea apei pentru peltea.
No comments:
Post a Comment