Biscuitii “Degete de Vrajitoare” sunt fragezi, deliciosi, aromati si foarte gustosi.
Ingrediente:
100 g unt
100 g zahăr pudră
1 ou
280 g făină
un praf sare
1 /2 linguriță esență de vanilie
1/4 linguriță esență de migdale
20 migdale întregi decojite
Coaja de lămâie +1 linguriță zeamă
1 lingură gem (prune)
Mod de preparare:
Într-un bol punem untul la temperatura camerei și zahărul, amestecăm.
Adăugăm oul bătut, esențele, praful de sare și coaja de lămâie. La final încorporăm făină, amestecăm până obținem un aluat neted. Acesta îl facem în formă de șnur și îl punem la frigider timp de o oră.
Aluatul se împarte în 20 de părți având aceeași greutate. La fiecare parte se dă formă de deget , iar cu ajutorul unei furculițe imprimam cresturile pielii. Pentru unghii folosim migdale unse cu gem pe o parte pentru a se lipii de aluat
Acestea se așează într-o o tavă tapetată cu hârtie de copt se dau la cuptorul preîncălzit timp de 15 minute ,la 180°C
Ricetta in collaborazione con :
Dita della strega
Biscotti morbidi con le mandorle! Speciale Halloween.
Ingredienti:
Burro 100 gFarina 00 280 g
Zucchero a velo 100 g
Uova (circa 1 medio) 55 g
vaniglia
Sale 1 pizzico
scorza di limone
mandorle
Procedimento:
Lavorate a crema il burro e lo zucchero.
Incorporare l'uovo e la vaniglia,poi aggiungete la farina, il lievito e un pizzico di sale.
impastare fino ad ottenere un panetto omogeneo. Avvolgete nella pellicola mettete in frigo a raffreddare per 30 minuti.
Dividete l'impasto in pezzetti.
Lavorate ogni pezzetto di impasto fino ad ottenere in un cordoncino lungo quanto un dito.
Sull'estremità delle dita, adagiatevi una mandorla, pressandola leggermente per farla aderire (per far aderire le mandorle ai biscotti potete attaccarle con una puntina di miele o di marmellata)
Mettete le dita delle streghe su di una teglia foderata con carta forno .Infornate 180° C in forno già caldo.
Buon Appetito!
No comments:
Post a Comment