DESERT LA PAHAR CU ZMEURĂ ȘI MASCARPONE /Dolce al cucchiaio con lamponi

       Desertul la pahar este foarte ușor de făcut, avem nevoie de 15 minute pentru prepararea acestuia ,fiind necesare puține ingrediente .Este deosebit de aromat si aspectuos.
      Perfect de pregătit atunci când suntem in criza de timp.

Ingrediente:

250 ml mascarpone
250 ml smântâna pt frișcă
100 gr zahar pudra
3 oua medii
zmeura
100 gr biscuiti integrali
vanilie (după gust)


Mod de preparare:
       Am început prin a separa gălbenușurile de albușuri și a le așeza în 2 castroane curate. Peste gălbenușuri am pus zahărul si  acestea se mixeaza timp de 4-5 minute, se poate adăuga și un pic de vanilie. Acestea devin cremoase, cresc în volum și se deschid la culoare. 
        Am adăugat apoi mascarponele în 2 tranșe și cu o lingura de lemn am incorporat totul. Separat am bătut albușurile spuma si le-am amestecat  cu frișca bătută bine!.Treptat se adaugă spuma obtinuta si se omogenizează crema , cu grijă pentru a se mentine crema " pufoasa". 
      Intr-un pahar punem un strat de biscuiti sfarmati peste acestia asezam zmeura apoi crema ,iar la final decoram cu zmeura.
Sfat:
      Desertul proaspăt montat trebuie sa stea la frigider pentru cel putin 3-4 ore ca să se răcească bine. Cel mai recomandat  este sa fie lăsat peste noapte .
Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

          Dolce al cucchiaio con biscotti e crema al mascarpone!
Potete preparare anche il giorno prima ,così da averli pronti nel caso in cui avete ospiti!
Ricetta qui:

Ingredienti:
250 ml di mascarpone
250 ml di panna montata 
100 gr di zucchero a velo
3 uova medie
lamponni
100 gr di biscotti integrali
vaniglia (a piacere)

Procedimento:
      Separate i tuorli dagli albumi. Montate a neve ben ferma questi ultimi, saranno pronti, quando inclinando la ciotola, gli albumi montati non scivoleranno lungo le pareti, e teneteli da parte.
      Montate i tuorli con lo zucchero, fino a renderli chiari e spumosi.
Aggiungete il mascarpone.
Per ultimo unite il composto con gli albumi, e con la panna montata a neve, amalgamando con una spatola con delicatezza, con un movimento circolare dal basso verso l’alto.
     Fate un primo strato di biscotti. aggiungete la crema , i lamponi, un altro stato di biscotti, ancora crema e terminate con i pezzettini di lamponi. 
A piacere decorate con panna.
Tenete il dessert in frigo almeno tre ore prima di servirlo.
L’ideale e prepararlo il giorno prima in modo che si insaporisca.

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment