Ingrediente:
1 kg biscuiți tari (populari)
1 pachet unt
400 ml apă
500 gr zahăr
3 linguri cacao amara
o esența rom(fiola)
100 g ciocolată (opțional)nuca,stafide,migdale(optional)
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător rupem în bucățele biscuiții (vezi foto)
Într-o crăticioară punem apa cu zahărul și le fierbe până obținem un sirop. Apoi adăugăm cacao, după ce s-a omogenizat punem ciocolata ruptă bucățele și untul , amestecăm până la dizolvare . La sfârșit adăugăm esența și oprim focul. Aceasta compoziție o turnăm fierbinte peste biscuiții mărunțiți și amestecăm foarte bine cu o spatulă. Luăm din acest amestec și punem cantitatea dorită pe o folie stropită cu apă ,apoi se rulează.(vezi foto)
Salamul de biscuiți se pune la frigider până se întărește bine să se poate tăia. Se păstrează la frigider. Sfat:
Eu l-am facut seara si l-am lasat pana urmatoarea zi.
Daca nu aveti biscuiti populari puteti sa folositi si genul de biscuiti cum am atasat in fotografie.
No comments:
Post a Comment