Marmelada de toamna parfumata ,cu un gust dulce -acrisor,fara zahar adăugat si fără conservanți!
Isi păstrează nealterat gustul fructelor proaspete.
Ingrediente:
3 kg mere1 kg gutui
300 ml apa
zeama de la doua lamai
scortisoara
2 linguri de miere
La final am sterilizat borcanele la bain marie-in oala cu apa pe aragaz la foc mic aprox 30 min.(in ardeal si in banat procedeul se numeste dunstuiala sau dunstulit), din lb germana dunst-abur.
Prin acest procedeu sunt omorate toate microoorganismele,bacterii sau fungi, astfel marmelada va rezista mai mult timp.
Este important sa se folosească mere dulci ,deoarece acestea au un continut mai mare de pectina si de fructoza ,astfel leaga marmelada si o indulcesc in mod natural.
Se poate consuma la micul dejun,cu biscuiți,sau se poate utiliza la retetele de tarte ,chec,sau la clatite.
3 kg mele
Succo di 2 limoni
Canella
300 ml aqua
2 cucchiai di miele(opzionale!)
Puliamo la frutta(le mele le tagliamo a fette, le mele cotogne le grattugiamo!)
Iniziate una cottura lenta ed omogenea mescolando abbondantemente. Prendete il frullatore e passate tutta la frutta creando una splendida purea.
Infine fate cuocere per circa venti minuti, e puoi riempite i vasetti, conservateli in frigo e consumateli entro quindici giorni.
Se volete conservarla per un periodo più lungo, dopo aver riempito i vasetti e chiusi con il tappo,il tutto va pastorizzato.
In una grande pentola mettete i vasetti,avvolti in canovacci cotone in modo che non si urino o crepino mentre l'acqua bolle,coprite tutto con aqua e portate ad ebollizione, lasciare bollire per 30 min!
Questo tipo di marmellata si potrà utilizzare sia per gustose merende merenda sia per colazione
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