Ingrediente:
Pt chiftele:400 gr carne tocata(mix vita si porc)
100 g cartofi
1 ou
100 gr de parmezan ras
Sare si piper dupa gust
2 căței de usturoi
Patrunjel tocat marunt
1 lingura pesmet
Pt sos:
Bulion/pulpa de rosii aprox 1 litru
1 lingura ulei de măsline
1 cățel de usturoi
50 ml vin alb
sare si piper după gust
piper boabe
ceapa(doar cine doreste)
frunze de busuioc proaspăt
Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful(dat pe răzătoarea mica si scurs de zeama),parmezanul,patrunjelul tocat mărunt,sare si piper dupa gust, usturoi si la nevoie 1-2 linguri pesmet.
Formam chifteluțe de dimensiune medie.
Intr-o oala in care am încălzit putin ulei de măsline,adaugăm 1 catel de usturoi,doar pentru a aromatiza uleiul( atentie sa nu il ardeti!),apoi adaugam chiftelutele si le sotam usor pe ambele parti!
(Nu le prajim in baie de ulei!)
Apoi adaugăm vinul si lasam sa se evapore complet.
Se pune bulionul sau pulpa de rosii si condimente dupa gustul propriu.
La nevoie se poate completa cu o cana de apa.
La final se adaugă busuiocul proaspat ,pentru un gust deosebit!
Info:
Dupa ce s-au rumenit uniform, scoatem chiftelele din cuptor si le asezam pe o farfurie pe care o acoperim, astfel incat chiftelele sa rămână calde.
Poftă bună!
Ingredienti:
Per le polpette:
No comments:
Post a Comment