CHIFTELE CU SOS DE ROSII SI BUSUIOC

    

 Ingrediente:

Pt chiftele:
400 gr carne tocata(mix vita si porc)
100 g cartofi
1 ou
100 gr de parmezan ras
Sare si piper dupa gust
2 căței de usturoi
Patrunjel tocat marunt
1 lingura pesmet

Pt sos:
Bulion/pulpa de rosii aprox 1 litru
1 lingura ulei de măsline
1 cățel de usturoi
50 ml vin alb
sare si piper după gust
piper boabe
ceapa(doar cine doreste)
frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare:
        Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful(dat pe răzătoarea mica si scurs de zeama),parmezanul,patrunjelul tocat mărunt,sare si piper dupa gust, usturoi si la nevoie 1-2 linguri pesmet.
Formam chifteluțe de dimensiune medie.
      Intr-o oala in care am încălzit putin ulei de măsline,adaugăm 1 catel de usturoi,doar pentru a aromatiza uleiul( atentie sa nu il ardeti!),apoi adaugam chiftelutele si le sotam usor pe ambele parti!
                                
(Nu le prajim in baie de ulei!)
Apoi adaugăm vinul si lasam sa se evapore complet.
Se pune bulionul sau pulpa de rosii si condimente dupa gustul propriu.
La nevoie se poate completa cu o cana de apa.
La final se adaugă busuiocul proaspat ,pentru un gust deosebit!
      
Info:
     O alta opțiune pentru a evita prajirea, le putem coace in cuptor ,înainte de a fi puse la fiert cu sosul de rosii.
Formam chiftelele si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu uleiul de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.
      Dupa ce s-au rumenit uniform, scoatem chiftelele din cuptor si le asezam pe o farfurie pe care o acoperim, astfel incat chiftelele sa rămână calde.
Poftă bună!


Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

Per le polpette: 
400 gr di carne macinata (misto manzo e maiale) 
100 g di patate
 1 uovo
100 gr di parmigiano reggiano 
Sale e pepe a piacere 
2 spicchi d'aglio 
Prezzemolo tritato finemente
1 cucchiaio di pangrattato

Per la salsa:
Brodo / polpa di pomodoro ca.1 litro 
1 cucchiaio di olio d'oliva
1 spicchio d'aglio
50 ml di vino bianco
Sale e pepe a piacere
pepe in grani 
cipolla (solo chi vuole)
foglie di basilico fresco

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment