Ingrediente:
4 kg gutui2 litri apa
Mod de preparare:
Se pregătesc borcanele spălate și uscate.Gutuile se spală și se taie felii, îndepărtând partea rea (dacă este cazul)
Nu se curăță de coajă, folosim și cotoarele deoarece acestea conțin pectina (agent natural de îngroșare)
Fructele și apa se pun intr-o oală și le fierbem timp de 10 minute. Lăsăm să stea în această apă până următoarea zi (pentru a pronunța gustul și nuanța acesteia)
Următoarea zi punem fructele intr-o strecurătoare rară să se scurgă.
Acest sirop il mai trecem odată printr-o sită deasă (acesta se foloseste la peltea )
Vezi rețeta peltea :https://preparatecusufletbyada.blogspot.com/2020/10/peltea-de-gutui.html
Îndepărtăm cotoarele (părțile tari), lăsând doar fructele moi,acestea le dăm prin sită cu ajutorul unui tel(vezi foto).
Pasta obținută se pune la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn ,îndepărtând spuma.
Din momentul când începe să fiarbă se lasă 30 de minute apoi adăugăm zahărul, mai ținem pe foc 10 minute.
După acest timp turnăm gemul în borcane, le închidem bine și le acoperim cu o pătură .
No comments:
Post a Comment