2 kg roșii
5 ardei kapia
1 kg gogoșari
4 cepe roșii
2 ardei iuți
2 căpățâni usturoi
2 linguri sare mare(pt murături)
6-8 linguri zahăr
1 linguriță busuioc
1 lingurița cimbru
1 linguriță oregano
1 linguriță boia
1/2(jumătate) linguriță tarhon
1/2(jumătate) linguriță piper
1 lingurița rozmarin
1 linguriță muștar (pastă)
5 linguri oțet mere
4-5 frunze țelină (crenguțe)
4-5 foi dafin
50 ml ulei
Se pregătesc borcanele spălate și uscate.
Toate ingredientele se pun într-o oală mare și se fierb aproximativ de o oră.
Este preferat să le lăsăm așa fierte până în următoarea zi deoarece aromele se accentuează.
A doua zi acestea se dau prin mașina de roșii sau prin strecurătoare desă.
Pasta obținută se pune la fiert pentru aproximativ 20-25 minute. Luam cu o lingură și verificăm să fie o pastă puțin consistentă.
Oprim focul și punem ketchpul fierbinte în borcane, le închidem bine, apoi le acoperim cu o pătură ca răcirea să fie lentă.
No comments:
Post a Comment