2 l lapte gras proaspăt
5linguri zeamă de lămâie
1 linguriță oțet
sare (dupa gust)
Mod de preparare:
Laptele se pune la foc mediu.când acesta începe să fiarbă se adaugă o linguriță oțet și 5 linguri zeamă de lămâie . Se amestecă cu o lingură, după aprox 5 minute laptele se coagulează, zerul rămânând limpede având o culoare gălbuie.
Pregătim un vas în care punem o strecurătoare și un tifon. Brânza astfel obținută o punem peste tifon și o strecuram foarte bine de zer.In acest moment puteți să sărați brânza după gust.
După ce s-a scurs bine strângem tifonul și dăm forma dorită brânzei. Tifonul se înnoadă , se pune pe o farfurie,se acoperă cu un platou mai greu pentru a se presa. (Timp de 3 ore)
După 3 ore se înlătură tifonul, brânza se păstrează la frigider.
Info: dacă brânza nu se încheagă bine mai puteți adăuga puțin oțet.
Poftă bună!
5 cucchiai di succo di limone
1 cucchiaino di aceto
sale (a piacere)
No comments:
Post a Comment