VAFE CU CACAO



Ingrediente:

4 ouă
70 grame zahăr pudră
4 plicuri zahăr vanilat
40 gr cacao
330g făină
380 ml lapte
90ml ulei
160 g unt topit
Un praf de sare
O fiolă esență rom


                                                                                                  


Mod de preparare:

         Se pun ouăle împreună cu zahărul pudră într-un vas încăpător și se bat cu telul până se omogenizează bine.
          Adăugăm untul topit și răcit, uleiul, sarea (1 vârf de cuțit de sare) vanilia și amestecăm.
Peste acestea se cerne făina și cacaua și se amestecă.
         Când acestea sunt bine încorporate se adaugă laptele și esența de rom. Se amestecă bine să nu fie cocoloașe.
         Compoziția astfel obținută se pune porționată în aparatul pentru vafe și se coc în funcție de aparatul dumneavoastră (la aparatul meu a trebuit să le țin aproximativ 8 minute)

Info:
Vafele coapte se servesc de preferință calde (deoarece atunci sunt crocante la exterior)
Se pot servi ornate cu frișcă sau un topping după preferință.


                                   




Pofta Buna!

No comments:

Post a Comment