Ingrediente:
125 g cocos
65g zahăr
57g unt
140g lapte
300 g ciocolata de lapte
sau o altă variantă de rețetă care este mai ușor de modelat pralinele(varianta aceasta imi place mai mult)
85 gr zahăr
200 ml frișcă lichidă dulce
200 g fulgi nucă de cocos
300 g ciocolată de lapte
Mod de preparare:
Punem intr-o crăticioară (la foc mic) untul ,zahărul și frișca lichidă până se omogenizează . Apoi oprim focul și adăugăm fulgii de cocos și amestecăm .Compoziția obținută o întindem cu lingura pe folie alimentară (ca în imagine). Lăsăm să stea la frigider 30 minute apoi tăiem cu cuțitul dimensiunile dorite si lăsăm câteva ore să se întărească foarte bine aceste cubulete de cocos după care fiecare cubulețîl dăm prin ciocolată topită si il așezam pe folie alimentara sa se întărească ciocolata.
Sfat. Dacă dorim putem să modelăm compoziția de cocos și în formă rotundă.(în acest caz nu întindem în formă dreptunghiulară, lăsăm să se răcească cât să putem modela compoziția de cocos sub formă de bilă. Pt a putea face bile trebuie sa facem a doua varianta de reteta,cea care are in compozitie frisca. Reteta care are in compozitie lapte se modeleaza greu bilele de cocos.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment