MUFFINS - BRIOSE PUFOASE CU FULGI DE CIOCOLATA



Ingrediente:

100g unt
Un praf de sare
2 ouă mari
150 g zahăr
200 g făină
7 g praf de copt
Esența după preferință
70 ml lapte

  Mod de de preparare:
        Punem cele două oua intr-un castron încăpător,peste ele adaugăm tot zahărul odată. Se mixează 3 minute până ce amestecul si-a crescut volumul de câteva ori. Adaugăm esența dorită (de preferat esența de vanilie). Apoi se adaugă laptele si untul și mai mixăm jumate de minut.
           În făină adăugăm sarea și praful de copt și le amestecăm să se combine.
Toată făina se pune peste ouă. Mixăm puțin , doar până se omogenizează toate ingredientele (aproximativ jumătate de minut). Aluatul este finalizat.
        Aluatul se pune la frigider pentru cel puțin o oră sau peste noapte.(maxim 12 ore)
Este foarte important să punem aluatul la frigider deoarece faina absoarbe foarte bine lichidele(ceea ce ne va ajuta să avem brioșe moi) Aluatul trebuie sa fie rece!
      Secretul brioselor crescute frumos, consta in modalitatea de coacere, de aceea trebuie să aveți un cuptor bun, în caz contrar brioșele se vor arde.
Preincalziti cuptorul la 250°C.
         La cuptorul electric, se dă caldura sus si jos, fara ventilator.
Se pune aluatul in forma de briose tapetata cu hartiute speciale, astfel încât sa fie pline cam pe trei sferturi. Apoi puneți forma la frigider, cat timp cuptorul se incalzeste.
     Cand cuptorul a ajuns la 250°C, puneti briosele în cuptor, apoi reduceti temperatura la 210°C.
        Se țin la cuptor 13-15 minute. În timpul coacerii este interzis să deschideți ușa cuptorului deoarece brioșele se vor lăsa.
        În concluzie cresterea frumoasa a brioselor este datorită trecerii de la o temperatură foarte rece în cuptorul .
        In cazul în care nu aveți cuptor foarte buni puteți să le coaceți la o temperatură mai mică dar acestea nu vor mai crește atât de frumos.





Poftă bună!
Ricetta in collaborazione con : 
Ingredienti:

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment