BUDINCA DE OREZ





Ingrediente:

200 gr orez
750ml lapte
75 gr zahar
2plicuri zahar vanilat
1praf de sare
fructe de padure



Mod de preparare:
          Se spală foarte bine orezul in cateva ape,apoi se lasa se se scurgă.
          Într-o crăticioară se pune laptele la foc mediu.
Când începe să clocotească se adaugă zahărul vanilat și orezul spalat, lăsând pe foc mediu.Amestecăm din când în când cu o spatul
ă. Când acesta este fiert adaugăm zaharul si praful de sare ,amestecăm.
           Se opreste focul ,se acoperă cu un capac, in acest timp orezul se va umfla. Când aceasta budincă este călduță se pune  în vasul dorit. Putem sa adăugam fructe de pădure (vezi foto)
Info:
           Dacă dorim putem sa punem budinca  în vas rezistent la căldură mare și să o d
ăm la cuptor până când  va primi o culoare puțin aurie.





Pofta Bună!




No comments:

Post a Comment