PILAF DE OREZ CU GRATAR DE PUI





Ingrediente:

300 gr orez cu bob rotund
ardei roșu
1 morcov
1 ceapă
boia
aprox 900ml apa (de 3-4 ori mai mult decat cantitatea de orez)
2-3 liguri ulei
patrunjel proaspat pt decor
2 lingurite sare
piper dupa gust


Mod de preparare:


     Spălăm foarte bine orezul în câteva ape, apoi îl strecurăm.
     Spălăm legumele și le tăiem cubulețe mici.
Într-o cratiță se pun 2-3 linguri ulei peste care adăugăm legumele tăiate. Se adaugă puțină apă ,acoperim cratiță și se lasă pe foc până se înmoaie legumele(sa fie fierte pe jumătate)
       Când legumele sunt fierte pe jumătate adăugăm orezul bine spălat și apa, aproximativ 900 ml/1000ml.(de 3-4 ori mai mult decat cantitatea de orez) Peste acestea se pune sarea și piperul.
       Se amesteca usor si se pune capacul. Se lasă sa fiarbă .
Dupa ce dă in clocot, se reduce focul la minim si se mai lasă sa fiarbă aprox 10 minute.
Se stinge focul, fără sa se amestece deloc in pilaf. Se lasă acoperit cu un capac, sa se odihneasca pentru de 20 de minute. In acest timp, orezul se umfla.
        Se poate presară pătrunjel. Se serveste cald.

    

Poftă bună!


No comments:

Post a Comment