CREMA CATALANA



Ingrediente:
500 ml lapte
coaja  de la 1/2 lamaie sau
coaja  de la 1/2 portocala 
1 baton scortisoara 
4 galbenusuri 
100 gr zahar
25 gr amidon
2 linguri zahar  brun (pentru caramelizare)


Mod de preparare:
      Se fierbe laptele la foc mic impreuna cu batonul scortisoara si coaja de lamaie si portocala. Se acopera cu capac si se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute, apoi se strecoara laptele .
       Se omogenizeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa,apoi se adauga amidonul .
        Compozitia de lapte cu galbenusuri se pune pe foc mic si se amesteca mereu cu telul pana  se ingroasa (dureaza in jur de 5-10 minute pana ajunge la consistenta dorita).
      Turnati crema in 4 vase ceramice/castroane(sau orice forma rezistenta ). Lasati sa se raceasca la temperatura camerei,apoi le transferati la frigider pana le veti servi (2-3 ore )
Presarati un strat fin de zahar brun deasupra si caramelizati-l fie cu torta speciala  sau introduceti vasele la cuptor  sub grill-ul incins la maxim cateva minute.

Atentie la vasele de lut! nu le puneti direct din frigider  in cuptor ,deoarece vor crapa, se lasa  la temperatura camerei,apoi se pun intru-un vas cu putina apa .

Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

500 ml di latte
buccia di 1/2 limone o
buccia da 1/2 arancia
1 bastoncino di cannella
4 tuorli d'uovo
100 gr di zucchero
25 gr di amido
2 cucchiai di zucchero di canna (per la caramellizzazione)

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment