Ingrediente:
500 ml lapte
coaja de la 1/2 lamaie sau
coaja de la 1/2 portocala
1 baton scortisoara
4 galbenusuri
100 gr zahar
25 gr amidon
2 linguri zahar brun (pentru caramelizare)
Mod de preparare:
Se fierbe laptele la foc mic impreuna cu batonul scortisoara si coaja de lamaie si portocala. Se acopera cu capac si se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute, apoi se strecoara laptele .
Se omogenizeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa,apoi se adauga amidonul .
Compozitia de lapte cu galbenusuri se pune pe foc mic si se amesteca mereu cu telul pana se ingroasa (dureaza in jur de 5-10 minute pana ajunge la consistenta dorita).
Presarati un strat fin de zahar brun deasupra si caramelizati-l fie cu torta speciala sau introduceti vasele la cuptor sub grill-ul incins la maxim cateva minute.
Ricetta in collaborazione con :
Ingredienti:
500 ml di lattebuccia di 1/2 limone o
buccia da 1/2 arancia
1 bastoncino di cannella
4 tuorli d'uovo
100 gr di zucchero
25 gr di amido
2 cucchiai di zucchero di canna (per la caramellizzazione)
No comments:
Post a Comment