SORBET DE PEPENE GALBEN - 2 VARIANTE


Este desertul răcoritor perfect pentru vara ! 
Puteți încerca două variante, cea vegan(nu conține lapte) sau varianta clasică .

Varianta vegan:

1 pepene galben dulce și aromat (dimensiune medie)
2 linguri cu miere (opțional)
zeama de la o jumătate de lămâie
50 ml apă rece
1 banană 

Varianta clasică:
600 g pepene galben curățat, tăiat și congelat
100 ml lapte condensat
3 frunze de mentă ( opțional)
2 linguri de miere (opțional)

Mod de preparare: 

        Se curată pepenele galben și se taie miezul cuburi, apoi se pune într-o pungă și se lasă în congelator până se întărește bine ( sau cel mai bine peste noapte).
       Pune-l apoi într-un robot de bucătărie, adaugă mierea după gust( acesata se poate omite), apă și zeamă de lămâie și se mixează până se obține o crema fină. 
       Se poate servi imediat , sau se poate lasă la congelator pentru 2-3 ore. 
      Se pot folosi și alte fructe după gustul propriu!
      Dacă se folosesc fructe ce conțin mai multă zeamă se dublează cantitatea de banană folosită!
Poftă Bună!
Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment