Ingrediente aluat/ umplutura:
250 g făină
150 ml apă caldă
O linguriță zahăr
Jumate plic drojdie uscată(5gr)
Două linguri ulei
O linguriță rasă de sare.
umplutura:
2ouă
Mozzarella/cașcaval
Condimente după preferință
Susan
Mod de preparare:
Se pune făina intr-un vas peste care adăugăm uleiul ,apa călduță, împreună cu drojdia și zahărul. Amestecam puțin apoi punem sarea. Frământăm foarte bine și lăsăm 30/40 minute la dospit.
După ce a dospit, împărțim aluatul în două. Intindem cu sucitorul si facem două forme exact sau în imagine,alungite si mai ridicate la margini.Bordurile se pot umple cu mozzarella)putem unge aluatul cu sos de rosii ca la pizza,cu exceptia bordurilor.În mijloc punem oul bătut dar un gălbenuș în lăsăm deoparte ca să ungem marginile pe care le presărăm cu susan sau alte semințe.
Punem la cuptorul preaîncălzit, până acestea sunt coapte. Se scot din cuptor și se servesc(de preferetinta fierbinți/calde)
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment