SORBETTO DE LAMAIE


Ingrediente:
130 gr suc de lămâie (indicat lamai proaspete, netratate)
150 gr apa
170 gr zahar
30 gr limoncello
30 gr crema de limoncello
30 gr albuș

Mod de preparare:
           Într-un vas se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se pune zahărul, puțin cate puțin, mixând continuu până când se obține o compoziție ca de bezea. Se adaugă restul ingredientelor prezentate mai sus, amestecând ușor (că la pandispan), pentru a obține o cremă aerată. 
         Se toarnă compoziția într-un vas de plastic și se pune congelator până când se întărește, amestecând-o (cu mixerul) din când în când (la un interval de 40 de min.) pentru a sparge cristalele de gheata formate. Se repeta aceasta procedură de 3-4 ori, apoi se servește. Daca aveți mașină de făcut înghețată, se utilizează respectând metoda clasică.
 
Poftă bună!

 Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
130 g di succo di limone (limoni freschi, non trattati)
150 gr di acqua
170 g di zucchero
30 gr di limoncello
30 g di crema di limoncello
30 gr albus

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment