CREME BRULEE




Ingrediente:

1 l lapte
8 ouă
200g zahăr(pentru caramel)
150g zahăr (pt crema de oua)
Un praf de sare
1 plic zahăr vanilat
coaja de la o lămâie(se poate omite)


Mod de preparare:
     1)    Topim zahărul pe foc mic, până când acesta primește o culoare aurie(avem grijă să nu îl ardem).
        Zahărul topit îl punem în forma dorită , o rotim /înclinăm astfel încât pereții formei să fie acoperiți până la jumătate cu zahărul topit.
    2)    Intr-un vas punem ouăle, sarea, zahărul (150g) , coaja de la o lămâie,vanilia și mixăm 4 minute la viteză medie. Apoi adăugăm laptele rece și mixam la viteză medie 1 minut.
       Compoziția obținută o turnăm în forma în care am pus zahărul topit. (Acesta trebuie să fie întărit)
       Forma aceasta o punem într-o tavă umplută până la jumătate cu apă rece.
4)Introducem cu grijă in cuptorul preaîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50- 60 minute.
       Din 15 în 15 minute adăugăm aproximativ 50 ml apă rece peste apa din tavă. Astfel împiedicăm fierberea în clocote și ne ajută să obținem o cremă compactă fără găuri               
        După 50- 60 minute, oprim focul și lăsăm să mai stea în cuptorul oprit 10 minute în bain-marie(in tavă cu apă)
        Apoi scoatem tava și o lăsăm să se răcească bine la temperatura camerei.
După ce sa răcit, o punem la frigider și o lăsăm să stea minim 5 ore ( recomandat până următoarea zi).

Se serveste rece.

Sectiune:


                                      
Poftă bună!
Ricetta in collaborazione con : 
 Classico dessert al cucchiaio semplice ed elegante!

Ingredienti:

1 l di latte intero
8 uova
200 g di zucchero semolato(per il caramello)
150 g di zucchero semolato(per la crema)
vaniglia
scorza di limone

Procedimento:
          In una ciotola sbattete le uova con lo zucchero e puoi aggiungete il latte ,vagnilia e la scorza di limone.
Preparate il caramello facendo sciogliere lo zucchero in un pentolino dal fondo spesso
mescolate continuamente finchè, diventa caramello.
Versate il caramello sulla base degli stampini.
        Ponete gli stampini dentro una teglia, Versate ora il composto di uova sulla base di caramello. Aggiungete nella teglia dell’acqua bollente che copra gli stampini per la metà della loro altezza.
        Mettete in forno e cuocete la Crème Caramel a 180° per circa 50 minuti.
Quando la crema si sarà solidificata, togliete gli stampi dal forno e lasciate raffreddare a temperatura ambiente.
       Mettete ora in frigorifero a rassodare per almeno 4 ore.
Poi capovolgete la creme caramel su di un piatto da portata e servite.

Buon Appetito!

1 comment: