RITISE



Ingrediente:

500 g făină
300 ml apă(aprox)
1plic drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare



Mod de preparare:


            Drojdia și zaharul se pun într-un vas cu apa caldă pentru 5-10 minute
Într-un vas încăpător se pune făina,uleiul și apa cu drojdia care a stat sa acționeze. Se amestecă puțin după care se adaugă o linguriță sare.
Se frământă foarte bine, după care se pune la dospit 40 min.Se fac bile de aluat care se intind in foi foarte subtiri.

       Foaia intinsa se unge cu unt topit sau ulei și se pune sare cu solnița
Se taie fâșii foarte subțiri. Apoi se rulează toate fâșiile.

(etape de executare pas cu pas).




        Se rulează pe mana,după care se îndepărtează si se pune pe blatul de lucru. Întindem ca pentru o plăcintă obișnuită. 



 

       Se pune pe tigaia unsa cu putin ulei sau unt si se coace la foc mic. Se poate servi cu lapte ,smântână etc.

Poftă bună!


No comments:

Post a Comment