TRUFE DE CIOCOLATA


Ingrediente:
200 ml smântână 200g ciocolata neagra cu peste 70% procent de cacao 50ml rom(sau coniac) 30 gr unt 100 gr alune de pădure măcinate 1 fiola esență de rom pt decor: 50 gr Cacao amară 50 gr nuca cocos( opțional)
                              
Mod de preparare:

       Ciocolata se taie în bucățele mici.
Gustul trufelor depinde foarte mult de calitatea ciocolatei, deci recomand să alegeți o ciocolată de calitate.
        
              
      
Smântâna lichidă se pune la încălzit împreună cu untul tăiat cubulețe la foc mic.Când aproape începe să fiarbă, se ia de pe foc și se varsă ciocolata ,apoi cu un tel amestecați încet până ciocolata se topește complet și se încorporează bine.
Se adaugă alunele de pădure ,romul și la final esență ,se amestecă ,și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se acoperă cu o folie alimentară și se pune în frigider pentru câteva ore (minim 3 ore) sau peste noapte până se întărește compoziția. Pentru modelare, se pune cacao( putem să înlocuim decorul cu nuca de cocos,nuca măcinată sau alune măcinate) . Cu palmele (unse cu puțîn ulei) și cu ajutorul unei lingurițe, se formează biluțe(aproximativ cât o nucă). Se tăvălesc trufele prin cacao sau nuca de cocos. Acestea se se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . Trufele se lasă la frigider, până se întăresc puțîn. Info : La rețeta originală de trufe se folosește cacao pentru tăvălit. Trufele se pot păstra pentru câteva săptămâni în frigider sau se pot congela, dar se servesc de preferință la temperatura camerei.
Poftă bună!

 Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
crema da 200 ml
200g di cioccolato fondente per oltre il 70% di cacao
50 ml di rum(o brandy)
30 g di burro
100 g di nocciole macinate
1 estratto di rum Phiale
per la decorazione:
50 g di cacao amaro
50 gr di cocco (facoltativo)

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment