RULOURI CROCANTE


                                    

Ingrediente:

125 g unt moale
100 g zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
130 grame făină
2albușuri



Mod de preparare:

        Untul moale se amestecă foarte bine 
 cu un tel  până își schimbă puțin culoarea. Peste acesta se adaugă zahărul pudră și se amestecă. Apoi adăugăm albușurile și amestecăm până se încorporează. La sfârșit adăugăm făina treptat și amestecăm foarte bine (la sfarsit putem amesteca cu o spatulă)

  

       Pe o hârtie de copt punem aproximativ o lingură din compoziție și o întindem cu lingura  în formă rotundă intr-un strat subțire. Eu recomand să faceți de dimensiunea unei farfurii de desert deoarece atunci când le scoateți din cuptor se întăresc foarte repede și dacă au forma micuță nu apucați să le rulați pe toate.(eu am facut de ambele dimensiuni,dar e mult mai usor cu cele mari)
        Recomand să folosiți două tăvi să aveți pregătită urmatoarea  tava pe care să o puneți cuptor in timpul in care rulati pe cele coapte.
     Se țin la cuptor la 230°C aprox 12min.. până se rumenesc pe margini aproximativ 1 cm. Când sunt coapte se scot din cuptor și se rulează foarte repede pe coada unei linguri de lemn și se ține câteva secunde să se intareasca ruloul.



                                                                                                 

    Sfat: Puteți lucra cu mănuși deoarece sunt foarte fierbinți și trebuie rulate foarte repede. Așa se procedează cu toate.Se servesc reci.
Se pot servi simple sau le puteți pune la înghețată.

                                  

Poftă bună!


No comments:

Post a Comment