8 litri apă
un morcov
jumătate țelină
o ceapă
o rădăcină pătrunjel
250 ml bulion
2-3 linguri ketchup de casă
frunze de țelină, tarhon și pătrunjel
o lingură sare
piper după gust
boia iute (un vârf de cuțit)
două aripioare pui sau pulpe
un cub maggy cu gust de găină
500 gr smântână
Ingrediente umplutura:
300 g carne tocată ( porc + vită)
100 g orez
un ou
3 linguri din legumele mărunțite pentru supă
Punem aripioarele la fiert în 2 l de apă.
Spălam ardeii și golim interiorul acestora.
Spălam orezul.
Tăiem mărunt toate legumele (se pot da prin robotul de bucătărie)
Într-o crăticioară dăm la foc (se călesc) pentru 1 minut,3 linguri din legumele mărunțite.
Se ia de pe aragaz și adăugăm carnea tocată, orezul ,oul,boia dulce ,sare și piper. Acestea se amestecă bine, obținând astfel umplutura pentru ardei.
Din această compoziție punem in ardei lăsând aproximativ 2 cm gol, apoi presărăm făină peste aceștia. (Vezi foto mai jos)
Pregătire ciorba
Punem 8 litri de apă, legumele mărunțite, ketchup, bulion ,sare, piper, boia iute( un vârf de cuțit) și lichidul în care am fiert aripioarele.
Când începe să clocotească se așează cu grijă ardeii umpluți, se lasă să fiarbă aproximativ 25 minute.
No comments:
Post a Comment