TURTĂ DULCE


Ingrediente:
100gr unt moale
200gr miere
1ou
1galbenuș
70gr zahăr
100ml lapte 
1lingurita cu vârf de bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
2 lingurițe scorțișoară
500gr faina

Pentru glazura:
1 albuș
1 praf de sare
o lingura zeama de lămâie
130 gr zahar pudra

Mod de preparare :
    Într-un vas punem untul moale,laptele la  temperatura la camerei ,mierea, gălbenușul, oul întreg ,zahărul și mixăm până se omogenizează. Se adaugă făina,sarea, scorțișoara și bicarbonatul de sodiu. Toate acestea se mixează până se încorporează faina. Obținem un aluat moale și lipicios. Acesta se pune la frigider peste noapte.(minim 8 ore)acest timp putem să realizăm turtă dulce.
     Se întinde foaie uniformă pe blatul pudrat bine cu faina, se taie cu forma dorită și dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C aprox 10-13 minute(in funcție de cuptor) (vezi foto)
Turta dulce se păstrează foarte bine în recipiente.
Glazura:
  Albușul se mixează bine cu praful de sare, adăugăm treptat  zahărul pudrat zeama de lămâie.
glazură se poate nuanța cu colorant alimentar.
Pofta buna!
Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

Procedimento:

Buon Appetito!


No comments:

Post a Comment