Ingrediente:
zahar 80 g
pastaie de vanilie sau esență de vanilie
gelatina 10 g
Pt sos :
1/3 cana de zahăr
1 lingură de suc proaspăt de lămâie
putina sare
1/2 linguriță extract de vanilie
Transferați afinele într-o cratiță și folosiți un blender pentru a le zdrobi. Adăugați zahărul , sucul de lămâie și sarea. Amestecați bine.
Se pune la foc mediu și se aduce amestecul de afine la fierbere. Se fierbe aproximativ 1 minut. Se adaugă extractul de vanilie .
Transferați sosul într-un vas sau recipient și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Acoperiți și păstrați la frigider.
Info:
Pentru un sos mai gros, fierbeți-l la foc mic (in plus) timp de aproximativ 10 minute.
Ingredienti:
500 ml panna80 gr zucchero
vagnilia
10 gr di colla di pesce
salsa di mirtilli:
1 tazza mirtilli
1/3 tazza zucchero
1 cucchiaio suco di limone fresco
Versate la panna in un pentolino, scaldate a calore molto basso e non fate bollire. Ritirate dal fuoco e immergetevi i fogli di gelatina sgocciolati e strizzati.
Aggiungete lo zucchero e la stecca di vaniglia, ponete sul fuoco e, a fiamma bassa, sempre mescolando, portate a bollore. Ritirate immediatamente !
Bagnate con acqua ghiacciata uno stampo , sgocciolatelo e riempitelo con il composto.
Tenete a lungo in frigorifero per far rassodare.
Sformate la panna cotta sul piatto da portata e servite così al naturale o con salsa di mirtilli.
No comments:
Post a Comment