PANNA COTTA CU SOS DE AFINE

 


Ingrediente:
frisca lichida 500ml
zahar 80 g
pastaie de vanilie sau esență de vanilie
gelatina 10 g
Pt sos
2 cești de afine proaspete
1/3 cana de zahăr
1 lingură de suc proaspăt de lămâie
putina sare
1/2 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare :
Punem gelatina in apa sau lapte rece, pentru a se hidrata!
     Intr-o craticioara punem la foc mic frișca lichida, zaharul si păstaia de vanilie  sau esența de vanilie. Amestecam încontinuu si lăsăm sa dea in clocot .
     Se ia cratița de pe foc, adaugăm gelatina înmuiată si amestecam din nou pana la completa dizolvare a acesteia.
       Atenție nu fierbem!!!Deoarece anulam efectul gelatinei.
Vărsăm cu grija continutul in formele dorite, lasam sa se raceasca la temperatura camerei si apoi dam la frigider cam 4-5 ore.
Info: pentru a putea extrage panna cotta din forme ,fără a le rupe , puneți recipientul câteva secunde intru-un castron cu apa calda!
Sos afine:
     Transferați afinele într-o cratiță și folosiți un blender pentru a le zdrobi. Adăugați zahărul , sucul de lămâie și sarea. Amestecați bine.
     Se pune la foc mediu și se aduce amestecul de afine la fierbere. Se fierbe aproximativ 1 minut. Se adaugă extractul de vanilie .
Transferați sosul într-un vas sau recipient și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Acoperiți și păstrați la frigider.
Info:
Pentru un sos mai gros, fierbeți-l la foc mic (in plus) timp de aproximativ 10 minute.

Pofta buna!
Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

500 ml panna

80 gr zucchero

vagnilia

10 gr di colla di pesce

salsa di mirtilli:

1 tazza mirtilli

1/3 tazza zucchero

1 cucchiaio suco di limone fresco


Procedimento:

Mettete a bagno i fogli di colla di pesce in acqua fredda.
Versate la panna in un pentolino, scaldate a calore molto basso e non fate bollire. Ritirate dal fuoco e immergetevi i fogli di gelatina sgocciolati e strizzati.
Aggiungete lo zucchero e la stecca di vaniglia, ponete sul fuoco e, a fiamma bassa, sempre mescolando, portate a bollore. Ritirate immediatamente !

Bagnate con acqua ghiacciata uno stampo , sgocciolatelo e riempitelo con il composto.
Tenete a lungo in frigorifero per far rassodare.
Sformate la panna cotta sul piatto da portata e servite così al naturale o con salsa di mirtilli.



Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment