Se pregătește fără coacere!
1 pachet piscoturi
compot de ananas
pt mousse de ananas:
500 gr mascarpone
300 gr frișcă proaspătă
5 oua
200 zahăr pudră
esența de vanilie
1 cutie compot de ananas
15 gr gelatină(in folii)
pentru decor(frișcă si trandafiri din pasta de zahăr)
Mod de preparare:
Separăm galbenusurile de albușuri.
Galbenusurile,zahărul și vanilia se omogenizează bine, apoi se adaugă mascarponele.
Albușurile le batem spumă.
Se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece .
Într-un vas se bate frișca și se încorporează ușor în crema cu ajutorul unei spatule, amestecând ușor de jos în sus.La urma se pune si albușul .
Ananasul il tăiem cubulețe apoi se adaugă peste cremă și se amestecă ușor.
La final se adaugă gelatina peste crema obținută (foile de gelatină hidratate se topesc cu câteva linguri de compot de anans la foc mic, atenție nu se fierb!)
piscoturile se insiropează cu putin compot de ananas, apoi se toarnă crema , se nivelează cât mai perfect.
Tortul se lasă la frigider pentru 2-3 ore.Ideal este sa fie lăsat peste noapte.
După ce s-a întărit ne putem ocupa de decor.
Se decorează cu frișcă , in funcție de gustul propiu.
info:Cantitatea de frișcă pentru a decora (aprox 250 gr)- acesata poate varia , in funcție de cât de gros doriți sa întindeți stratul exterior.
1 confezione di savoiardi
composta di ananas
per mousse di ananas:
500 gr di mascarpone
300 g di panna fresca
5 uova
200 zucchero a velo
estratto di vaniglia
1 scatola di ananas in sciroppo
15 g di gelatina (in fogli)
per decorare la torta (panna montata e rose in pasta di zucchero)
Montate i tuorli con lo zucchero, fino a renderli chiari e spumosi.
Per ultimo unite il composto con gli albumi, e con la panna montata a neve, amalgamando con una spatola con delicatezza, con un movimento circolare dal basso verso l’alto.






No comments:
Post a Comment