Ingrediente:
400 ml lapte proaspăt integral250 gr zahar pudra
40 gr unt
Vanilie
Optional:5 gr de amidon de porumb
1 Vas sterilizat
Când începe să fiarbă, se adaugă zahărul, amestecând continuu.
Treptat, laptele va începe să se îngroașe (ai grijă să nu se ardă!).
Când laptele devine semi-dens,se adaugă untul ,vanilia si optional amidonul de porumb( dacă dorești o consistenta mai densa).
Nu se lăsa prea mult la fiert, deoarece laptele se va întări. Lasă-l doar până când atinge consistența dorită.
Vezi foto!
Închide focul și lasă-l să se răcească.
Poate fi folosit la creme, deserturi sau chiar la micul dejun!
Se pastreaza la frigider, într-un borcan bine închis, timp de 25-30 de zile.
E una base per dolci e perfetto per una tazza di cafe!
La ricetta e semplice e anche veloce.
Ingredienti:
400 ml di latte fresco intero300 Gr di zucchero a velo
40 Gr di burro
Vagnilia
Opzionale 5 Gr amido di mais
1 barattolo di vetro sterilizzato





No comments:
Post a Comment