Ingrediente:
Blat:
170grame zahăr
170grame untura netopită(pt prajituri)
0 lingura rasa de bicarbonat de sodiu
550-600 grame faina
Umplutura:
2 kg măr razalit.
300gr zahăr
O linguriță scorțișoară
3 linguri gris
Info: sucul stors nu se folosește la prăjitură
Pregătirea blatului:
Într-un vas punem smântâna, untura netopită, oul, 170gr zahăr și amestecăm cu o lingură de lemn.Peste punem făina treptat și se frământă.(avem nevoie de aproximativ 550-600grame faină) în funcție de consistență. Trebuie să obținem o compoziție pe care o putem întinde ușor cu sucitorul. Aceasta se împarte în două părți egale.
Pudrăm blatul de lucru cu făină pentru a întinde prima foaie,după care o rulăm cu grijă pe sucitor și o transferăm în tavă. Peste acesta punem mărul pregătit anterior,poi se întinde a doua foaie și se așează peste stratul de măr.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C primele 20minute ,după acest timp se reduce la 150°C și mai ținem aproximativ 40 minute. Trebuie să primească o culoare roșiatică-maronie la suprafață.La sfârșit oprim focul si lăsăm prajitura sa se răcească.
No comments:
Post a Comment