PRĂJITURĂ CU MĂR

 

Ingrediente:
Blat:

6 linguri pline de smântână 25% grasime
170grame zahăr
170grame untura netopită(pt prajituri)
0 lingura rasa de bicarbonat de sodiu
550-600 grame faina
1 ou

Umplutura:
2 kg măr razalit.
300gr zahăr
O linguriță scorțișoară
3 linguri gris
                                           
Mod de preparare :
          Se spală merele, se curăță apoi se dau pe răzătoarea mare. Punem 150 gr zahăr, o linguriță de scorțișoară, 3 linguri de gris, le combinam toate ,apoi stoarcem mărul bine(vezi foto). După ce s-a scurs bine sucul, adăugăm restul de zahăr (150gr) și amestecăm.
Info: sucul stors nu se folosește la prăjitură
Pregătirea blatului:
      Într-un vas punem smântâna, untura netopită, oul, 170gr zahăr și amestecăm cu o lingură de lemn.Peste punem făina treptat și se frământă.(avem nevoie de aproximativ 550-600grame faină) în funcție de consistență. Trebuie să obținem o compoziție pe care o putem întinde ușor cu sucitorul. Aceasta se împarte în două părți egale.
      Pudrăm blatul de lucru cu făină pentru a întinde prima foaie,după care o rulăm cu grijă pe sucitor și o transferăm în tavă. Peste acesta punem mărul pregătit anterior,poi se întinde a doua foaie și se așează peste  stratul de măr.
       Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C primele 20minute ,după acest timp se reduce la 150°C și mai ținem aproximativ 40 minute. Trebuie să primească o culoare roșiatică-maronie la suprafață.La sfârșit oprim focul si lăsăm prajitura sa se răcească.

Pofta buna!
Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

Procedimento:

Buon Appetito!





No comments:

Post a Comment