CROSTATINE CU MARMELADA/ CROSTATINE ALLA MARMELLATA


Ingrediente aluat:
260 gr făină
1oo gr unt rece
80 gr zahăr
1 ou
coaja de la o lămâie
sucul de la o jumătate de lămâie
1/2 lingurița de praf de copt

Umplutura:
gem sau dulceața după preferințe

Mod de preparare:
           Punem toate ingredientele într-un bol încăpător și frământam 5-10 minute, până avem un aluat omogen . Când aluatul nu se mai lipește de mâini, facem o bilă pe care  o invelim cu folie alimentară și o lăsăm la frigider 30 min. 
      Pregătim aluatul ,pe masa de lucru ce a fost presărată cu puțină făină, și decupăm cu ajutorul unui pahar dimensiunea dorită.
     Punem aluatul în forme și îndepărtăm excesul de aluat de pe margini apoi se înțeapă  baza uşor cu ajutorul unei furculițe.Se pune gem sau dulceață,peste care decoram cu fâșii de aluat(vezi foto)
      Așezăm formele într-o tavă și le dăm la cuptorul încins la 180°C și le coacem 6/7minute.
Atenție ! este nevoie de 2/3 ture de copt pentru a termina aluatul ,în funcție de dimensiunea formelor ce le aveți.
Info:
      Pentru coșulețele pe care trebuie să le umplem cu gem/dulceață fie folosiți forme pentru mini-tarte individuale, pe care le găsiți în comerț, ori o tavă pentru cupcakes.
Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Per la pasta frolla :
260 gr di farina ’00
100 gr di burro a temperatura ambiente
80 gr di zucchero
1 uovo intero media dimensione
succo di 1 limone
buccia grattugiata di 1 limone
1 bustina di vaniglia oppure 1 cucchiaio di estratto di vaniglia
1 pizzico di sale

marmellata

Procedimento:

         Per preparare la frolla , inserite in una ciotola la farina e il burro, e fate sciogliere tra le dita il burro insieme alla farina fino ad avere un composto sbriciolato.
Unite il resto degli ingredienti e lavorate prima con le mani, poi rovesciate il composto sul piano di lavoro e continuate a lavorare fino ad ottenere un impasto liscio ed omogeneo.(vedi le foto).
Lasciate riposare in frigo 30 min.
       Imburrate i stampi !
Posizionate le forme al centro. Fate aderire molto bene la base e i bordi e bucherellate il fondo con i rebbi di una forchetta. Infornate i cestini di pasta frolla nel forno statico preriscaldato a 180°C per max 10 minuti. 
Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment