Blat:
300 gr iaurt
200 gr branza tip quark
480 gr gris( sau 1/2 gris+1/2 faina de mălai)
150 gr unt ( 70% grăsime )
4 oua
200 gr zahar
vanilie
1 plic praf de copt stins in zeama de lămâie
coaja rasa de la o lămâie
Sirop :
200 ml apa
80 gr zahar tos
zeama de la 2 lamai
Mod de preparare
Se amesteca untul moale ( la temperatura camerei ) cu zaharul pudra, pana când se obține o spuma.
Se separa albușurile de galbenusuri .Galbenusurile se încorporează treptat spumei de unt, iar albușurile se bat cu un praf de sare si se încorporează ulterior.
Se adaugă iaurtul, grisul, si praful de copt stins in zeama de lămâie.
Turnam compoziția intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura aproximativ 40- 50 minute la foc mediu in cuptorul preîncălzit.
Sirop :
Se pun la fiert apa si zaharul. Cand siropul incepe sa fiarba, punem zeama de la cele doua lamai si il mai lăsam sa dea un clocot.Siropul cald se toarna peste prajitura fierbinte.
Se servește rece cu dulceață preferata , cu fructe de pădure sau alt toping la alegere!
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment