PANCAKES

                                                     
      Pancakes sau clatite americane: ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare deliciosasa.
Se pot servi alaturi de diferite topping-uri sau fructe proaspete la alegere.

Ingrediente:
2 oua
200 gr faina
200 gr lapte
30 gr zahar(am folosit zahar brun)
30 gr de ulei de floarea soarelui sau unt topit
1/ 2 plic praf de copt sau 1/2 linguriță de bicarbonat stins cu putina zeama de lămâie
putina sare
vanilie dupa gust
unt sau ulei pentru uns 

Mod de preparare:
         Făina, praful de copt(sau bicarbonatul) se combina apoi se dau prin sită.
        In vase separate mixam albușurile foarte bine ,iar galbenusurile, zaharul și un vârf de cuțit de sare se omogenizeaza pana obtinem o spuma,pentru aproximativ 3-4 minute.
        Laptele și uleiul se pun peste gălbenușuri.
In compozitia obținută se adauga treptat faina , apoi punem albușurile bătute bine și se amesteca cu grijă de jos în sus.
Se obține astfel un aluat asemănător cu cel de pandișpan (pufos si dens)
         Încingem o tigaie antiaderenta,pe ea punem putin unt, apoi îl absorbim cu un șervețel(astfel obținem pancakes aurii).
        
        Cu un polonic punem din compoziție în mijlocul unei tigăi, nu întindem aluatul, acesta se va forma  singur într-un diametru de 6-7 cm.Se coc la foc mediu, acoperite cu un capac.
        Când apar primele bule de aer, iar suprafața își pierde luciul pancakes trebuie întoarse.
Astfel procedăm până la terminarea compoziției.
                                           
                                          
 Poftă bună!


Ricetta in collaborazione con : 

Pancakes soffici e pronti in pochi minuti. Ideali per una ricca colazione.

Ingredienti:

2 uova
200 gr farina
200 gr latte
30 gr di zucchero
30 gr di olio di semi (opurre burro fuso)
1/2 bustina lievito per dolci o bicarbonato(1/2 cucchiaino)
1 cucchiaino succo di limone
1 pizzico di sale
una noce di burro per la cottura

Procedimento:
       Separate i tuorli dagli albumi. Montate a neve ben ferma questi ultimi, saranno pronti, quando inclinando la ciotola, gli albumi montati non scivoleranno lungo le pareti, e teneteli da parte.
       Montate i tuorli con lo zucchero, fino a renderli chiari e spumosi,aggiungi il latte e olio/burro fuso.
 Dovrete ottenere un composto molto chiaro, spumoso, molto denso e compatto che quadruplica di volume!
       Questo passaggio è fondamentale affinché le uova inglobino aria e regalino il volume finale .
       Unite i uorli con albumi gia montati e puoi aggiungete  in 2 riprese la farina e il lievito precedentemente setacciate insieme.
       Mescolate lentamente a mano dal basso verso l’alto con un cucchiaio di legno o spatola al fine di non smontare l’impasto e ottenere un composto spumoso e areato.
Fate cuocere i pancakes a fiamma bassa 2-3 min per lato.
Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment