TOCĂNIȚĂ DE CARTOFI

Ingrediente:
1.5kg cartofi
2-3 bucăți de cabanos
Jumătate de ardei gras 
o ceapă
o linguriță sare(după gust)
jumătate linguriță piper
3-4linguri ulei
pătrunjel proaspăt
500-600ml apă
jumatate de morcov
Mod de preparare:
Spălam cartofii apoi îi curățăm de coajă și ii tăiem în cuburi, mărimea dorită.
Mărunțim ceapa,razalim morcovul, ardeiul se taie în cubulețe mici, iar cabanosul feliuțe subțiri(rondele)
                                             
     Intr-o în cratiță punem uleiul, când acesta este fierbinte, se adaugă morcovul, ceapa ardeiul și cabanosul,le călim aproximativ 5 minute.
     Adăugăm boiaua, piperul și sarea, amestecând energic. Se adaugă cartofii se combină cu restul ingredientelor, peste acestia  punem aproximativ 500-600 ml apa.
     Fierbem la foc mediu aproximativ 30 de minute. (Verificăm cu furculița cartofii să se zdrobească)
     Luam cratița de pe aragaz, gustăm să vedem dacă mai trebuie să sare sau piper apoi adăugăm patrunjelul mărunțit.
      Acoperim cu un capac. Aceasta este bună pentru servit după câteva ore deoarece tocănița se va îngroșa.
Poftă bună!


Ricetta in collaborazione con : 

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment