1 ceapă mare
4-5 morcovi (cam 300 gr.)
pătrunjel – rădăcina, păstărnac, țelină (cam 200-250 gr)
pătrunjel, sare, piper
Mod de preparare :
Carnea bine curățată de orice resturi de pene se pune la fiert în apă rece!, cu o lingură de sare mare. Imediat ce da în clocot, se reduce focul la minimum și se îndepărtează spuma care se formează la suprafață de 3-4 ori.Legumele se adaugă după spumarea cărnii!.
Spuma formată la suprafața supei de pasăre se va îndepărta mereu (acea spumă reprezintă de fapt proteine din carne coagulate)
După ce se adaugă legumele ,se fierbe în continuare supa, la foc mic, fără clocot, până când carnea se înmoaie bine și zarzavaturile vor fi fierte.
Pregatim găluștile:
Sfat:
Pentru o supă gustoasă și clară , focul trebuie să fie domol (să nu clocotească)!
Se poate folosi și o oală cu presiune dar se respecta timpul precizat in instructiuni (pentru pui nu se depășește timpul de 30 de minute).
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment