CORNULEȚE FRAGEDE,UMPLUTE CU MAGIUN

 Ingrediente:

200ml ulei
200ml untură netopita
200ml lapte
2 linguri zahăr
1 praf de copt
3-4 plicuri zahăr vanilat
800grame făină (aproximativ,in funcție de consistență)

Mod de preparare :

        Într-un vas punem uleiul, untura netopită( pentru prăjituri), zahăr și zahărul vanilat și amestecăm. La final punem praful de copt împreună cu făină. Pentru început punem 750 g făină, în funcție de consistența aluatului mai putem adăuga aproximativ 50- 100 g. Frământăm pentru combinarea ingredientelor.
       Obținem un aluat fraged, care se rupe foarte  ușor când lucrăm cu el.Blatul de lucru se pudrează cu faina.
      Din acest aluat întindem mai multe foi cu sucitorul, subțiri încât să nu îl rupem (vezi foto). Se taie pătrate(romb), punem umplutura și suprapunem colțurile (cu grija deoarece se rupe usor) pentru a acoperi magiunul. (Vezi foto)
     Cornulețele astfel obținute se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 minute(să se roșească puțin pe capete)

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment