Este usor de pregătit,si este compus din baza realizata cu piscoturi si un mousse de lămâie delicat si parfumat!
piscoturi
Crema mousse de lamaie:
250 g smântână pentru frișcă
250 g iaurt cu lamaie
15o g zahăr pudră
vanilie optional
15 g gelatină(în folii)
lamai netratate (coaja de la o lamaie si zeama)
Foile de gelatină se acoperă cu câteva linguri de apă să se hidrateze .
Se mixează iaurtul , mascarponele cu zahărul pudră ( nu foarte mult, ci doar cât să se încorporeze zahărul bine) și esență de vanilie. apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de la o lamaie.
Separat se bate bine frișca , până se obține o spumă compactă.
Apoi se încorporează cele două compoziții,cu mișcări lente,pentru a se menține textura aerată!
Gelatina deja hidratată, se pune la încălzit la foc mic , cu 3-4 linguri de zeama de lamaie, imediat ce începe să se topească complet , se toarnă încet peste crema și se omogenizează bine.
Toarnă mousse de lămâie peste blatul de piscoturi și da tortul la frigider pentru 3-4 ore (sau până când se solidifică complet).
savoiardi
Per la bagna ho usato sciroppo di ananas
500 g mascarpone
15 gr di gelatina in fogli
150 gr di zucchero a velo
1 limone( succo )non trattato
In un altra ciotola montate la panna a neve ben ferma.
Mescolate i due composti, avendo cura di mescolare dal basso verso l’alto per non smontare il mousse. puoi agiungete il yogurt ,succo di limone e la scorza!
Agiungete la gelatina sciolta a bain marie/ o nel forno microonde e mescolate bene.
Versate la mousse al limone sulla base di savoiardi.
livellate e ponete in frigorifero per almeno 3 -4 ore.
Trascorso il tempo necessario non rimane che gustare la vostra torta decorata con fette di limone!
No comments:
Post a Comment