TORT MOUSSE DE LAMAIE/ TORTA CON MOUSSE AL LIMONE

       Va prezentam un desert dulce-acrisor ideal pentru o ocazie speciala!
Este usor de pregătit,si este compus din baza realizata cu piscoturi si un mousse de lămâie delicat si parfumat!
Ingrediente:

 Bază:
piscoturi
compot de ananas

 Crema mousse de lamaie:
500 g mascarpone
250 g smântână pentru frișcă
250 g iaurt cu lamaie
15o g zahăr pudră
vanilie optional
15 g gelatină(în folii)
lamai netratate (coaja de la o lamaie si zeama)
        Pentru baza formam un blat de piscoturi pe care le inmuiem cu putin compot de ananas!
Foile de gelatină se acoperă cu câteva linguri de apă să se hidrateze .
        Se mixează iaurtul , mascarponele cu zahărul pudră ( nu foarte mult, ci doar cât să se încorporeze zahărul bine) și esență de vanilie. apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de la o lamaie.
Separat se bate bine frișca , până se obține o spumă compactă.
Apoi se încorporează cele două compoziții,cu mișcări lente,pentru a se menține textura aerată!
         Gelatina deja hidratată, se pune la încălzit la foc mic , cu 3-4 linguri de zeama de lamaie, imediat ce începe să se topească complet , se toarnă încet peste crema și se omogenizează bine.
        Toarnă mousse de lămâie peste blatul de piscoturi și da tortul la frigider pentru 3-4 ore (sau până când se solidifică complet)
.         

Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Un dessert ideale in ogni stagione!
Dolce facile e veloce da realizzare,composto da una base di savoiardi e una delicata e profumata mousse di limone.

Ingredienti:
Per la base:
savoiardi
Per la bagna ho usato sciroppo di ananas

Per la mousse al limone:
500 g mascarpone
250 ml di panna fresca da montare
250 g yogurt limone
15 gr di gelatina in fogli
150 gr di zucchero a velo
1 limone( succo )non trattato

Procedimento:
         Mettete in ammollo la gelatina in acqua fredda per il tempo indicato sulla confezione, circa 10 minuti. In una ciotola montate il mascarpone fresco con lo zucchero e la vaniglia.
In un altra ciotola montate la panna a neve ben ferma.
       Mescolate i due composti, avendo cura di mescolare dal basso verso l’alto per non smontare il mousse. puoi agiungete il yogurt ,succo di limone e la scorza!
Agiungete la gelatina sciolta a bain marie/ o nel forno microonde e mescolate bene.
       Versate la mousse al limone sulla base di savoiardi.
livellate e ponete in frigorifero per almeno 3 -4 ore.
       Trascorso il tempo necessario non rimane che gustare la vostra torta decorata con fette di limone!
Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment