CIORBĂ DE FASOLE BOABE
Ingrediente:
apă
1 morcov
1 ceapă
1 ardei gras
Un sfert de țelină
250 ml bulion
jumate de linguriță cimbru măcinat
1 lingură leuștean mărunțit
pătrunjel tăiat mărunt
1 lingură tarhon mărunțit
sare după gust
piper după gust
Ciolan afumat sau costiță.
smântână(optional)
Mod de preparare:
Pregătim zarzavaturile tăiate mărunt, sau date prin blender.
Într-o cratiță punem aproximativ 3litri jumate de apa împreună cu ciolanul sau costița. Acestea le ținem pe foc până când sunt fierte(verificam)
Alegem fasolea să nu aibă boabe stricate. Se spală și se lasă la hidratat cel puțin 7 ore.
Punem două oale cu apă la fiert.
In una din ele punem fasolea spălată și hidratată, iar de cealaltă avem nevoie pentru schimbul de ape. Lăsăm să clocotească timp de 10 minute după care schimbăm apa cu cea pe care am pregătit-o in oala alăturată(aceasta trebuie să fie clocotită).
Repetăm procedeul de schimbare a lichidului de doua ori din 10 în 10 minute( de fiecare dată acesta trebuie să fie fierbinte).Apoi fasolea se pune peste apa și ciolanul / costița pregătite anterior.Adăugăm bulionul ,zarzavaturile tăiate, lăsăm pe foc pana când ingredientele sunt fierte. La final punem condimentele, iar după 5 minute oprim focul.
Poftă Bună!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment