CORNULETE IN DOUA CULORI


                            


Ingrediente:


Ingrediente aluat:
300 gr lapte călduț
1 cubuleț drojdie+o linguriță zahăr
1 plic praf de copt
700 g făină
100 grame zahăr
200 ml ulei
1ou
Un praf de sare
Nuttela(pt interior)
Nuca cocos(ornat)
2linguri cacao+3linguri apa(pt aluatul de cacao)

Ingrediente sirop:

300ml apa
300gr zahăr
O esență rom(fiola)

Mod de preparare

       Drojdia împreună cu o linguriță de zahăr se pune pentru 5 minute în laptele călduț.
Într-un vas încăpător se pune făina, praful de copt, zahărul, uleiul, praful de sare și oul. Peste acestea se adaugă amestecul de lapte. Se frământă foare bine.
      La sfârșit împărțim aluatul în două părți egale. O parte o lăsăm simplă iar în cealaltă parte punem două linguri de cacao amestecate cu trei linguri de apă fierbinte și frământăm bine până se omogenizează.
        


Aluatul simplu și cel cu cacao se pun la dospit în boluri diferite pentru 40 de minute.
După ce a dospit fiecare aluat se împarte în 10 bile egale.

       Se ia o bila  de aluat simplu ,se întinde in foaie rotundă, apoi se ia o bila din aluatul de cacao şi se întinde in foaie rotundă.
Se aşează cercul de simplu peste cercul de cacao  şi se taie în 8 părţi egale, care se umplu cu nuttela.
       Cornulețele obținute se pun pe hârtia de copt și se dau la cuptor la 190 de grade pentru 16-20minute(depinde de cuptor).
        Când acestea sunt coapte se scot din cuptor și se scufundă în siropul rece. (Cornulețele trebuie să fie fierbinți)
Apoi se tăvălesc prin nucă de cocos.


              

Poftă bună!


No comments:

Post a Comment