CIOCOLATĂ DE CASĂ

'



Ingrediente:

Stratul de cacao:
350 grame zahăr
250 grame lapte praf
100 grame unt
100 mililitri de apă
2 fiole esență de rom
40 grame cacao


Stratul de cocos:
350 grame zahăr
250 grame lapte praf
100 grame unt
100 mililitri de apă
2 fiole esență de rom
50 grame cocos
(oreo,stafide- optional)


Mod de preparare:

          Apa împreună cu zahărul se pun la foc și se fierb 5 minute(se obține un sirop de zahăr). Oprim focul și adăugăm untul și esența de rom până acesta se topește. La final adăugăm laptele praf în care am pus cacao ,amestecând  bine să se omogenizeze.
          Această compoziție se toarnă într-o tavă tapetata cu folie alimentară.(pentru a putea scoate din tavă cu ușurință ciocolata atunci când este întărită).
          Lăsăm ciocolata să se întărească 30 minute după care facem al doilea strat (alb) executând aceeași procedură ca la primul strat.
 
Ciocolata se lasă la întărit aproximativ 4 ore după care se poate servi.




                                                  

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment