Ingrediente crema delicata :
500 gr mascarpone
300 gr frișcă proaspătă
3 oua
150 -200 zahăr pudră
esenta de vanilie
1 cutie compot de ananas
15 gr gelatină(in folii)
pentru decor(frișcă si trandafiri din zahăr)
Mod de preparare:
Separăm galbenusurile de albușuri.
Galbenusurile,zahărul și vanilia se omogenizează bine, apoi se adaugă mascarponele.
Albusurile le batem spumă.
Se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece .
Într-un vas se bate frișca și se încorporează ușor în crema cu ajutorul unei spatule, amestecând ușor de jos în sus.La urma se pune si albusul .
Ananasul il tăiem cubulețe apoi se adaugă peste cremă și se amestecă ușor.
La final se adaugă gelatina peste crema obținută (foile de gelatină hidratate se topesc cu câteva linguri de apă la foc mic, atenție nu se fierb!)
Blatul se insiropează cu putin compot de ananas, apoi se toarnă crema , se nivelează cât mai perfect.
Tortul se lasa la frigider pentru 2-3 ore.
După ce s-a întărit ne putem ocupa de decor.
Se decorează cu frisca , in funcție de gustul propiu.
info:Cantitatea de frișcă pentru a decora (aprox 250 gr)- acesata poate varia , in funcție de cât de gros doriți sa întindeți stratul exterior.
500 gr di mascarpone
300 g di panna fresca
3 uova
150 -200 zucchero a velo
estratto di vaniglia
1 scatola di ananas
15 gr di gelatina (in fogli)
per arredamento (panna montata e rose di zucchero)
No comments:
Post a Comment