TIRAMISU LA PAHAR CU ANANAS


                                                 
Ingrediente:
250 ml mascarpone
250 ml smântâna pt frișcă
100 gr zahar pudra
3 oua medii
o cutie compot ananas
piscoturi aproximativ 1 /2pachet
vanilie (dupa gust)

Mod de preparare:
       Am început prin a separa gălbenușurile de albușuri și a le așeza în 2 castroane curate. Peste gălbenușuri am pus zahărul si  acestea se mixeaza timp de 4-5 minute, se poate adăuga și un pic de vanilie. Acestea devin cremoase, cresc în volum și se deschid la culoare.
        Am adăugat apoi mascarponele în 2 tranșe și cu o lingura de lemn am incorporat totul. Separat am bătut albușurile spuma si le-am amestecat  cu frișca bătută bine!.Treptat se adaugă spuma obtinuta si se omogenizează crema de tiramisu cu grijă pentru a se mentine crema " pufoasa".
        Punem in pahar primul strat de crema.
Tăiem fiecare piscot pe jumatate, le trecem rapid prin sucul din compot si le așezăm cateva bucati in fiecare pahar peste primul strat de crema.Apoi mai adaugăm un strat de crema si la final punem ananas.
Sfat:
      Tiramisu proaspăt montat trebuie sa stea la frigider pentru măcar 3-4 ore ca să se răcească bine. Cel mai recomandat  este sa fie lasat peste noapte .
   Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
250 ml di mascarpone
250 ml di panna da montare
100 gr di zucchero a velo
3 uova medie
una scatola di ananas allo sciroppo
savoiardi circa 1 /2 pacco
vaniglia (al gusto)


Procedimento:
        Separate i tuorli dagli albumi. Montate a neve ben ferma questi ultimi, saranno pronti, quando inclinando la ciotola, gli albumi montati non scivoleranno lungo le pareti, e teneteli da parte.
       Montate i tuorli con lo zucchero, fino a renderli chiari e spumosi.
 Aggiungete il mascarpone.
       Per ultimo unite il composto con gli albumi, e con la panna montata a neve, amalgamando con una spatola con delicatezza, con un movimento circolare dal basso verso l’alto.
       Immergete i savoiardi nell sciropo di ananas o e fate un primo strato di biscotti. Aggiungete la crema , l’ananas, fresco o sciroppato,precedentemente tagliato a pezzetti. Un altro stato di biscotti, ancora crema e terminate con i pezzettini di ananas.
A piacere decorate con panna.
        Tenete il tiramisù in frigo almeno tre ore prima di servirlo.
L’ideale e prepararlo il giorno prima in modo che si insaporisca.
Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment