MINI CHEESECAKE LIGHT GATA IN 5 MINUTE

      Este perfect pentru un mic dejun sanatos si gustos!
Se prepara rapid,fără coacere!
     La finta cheesecake light e ottima anche a colazione!
Ho usato lo yogurt greco 0,biscotti integrali, niente colla di pesce!
Ingrediente:
Blat: biscuiți integrali(fara zahar) sau fulgi de ovaz

Jeleu de fructe:
150g mix de fructe
3 foi gelatina
o linguriță miere

Cremă cu iaurt:
30g mix de fructe
100 g iaurt grecesc
2 foi gelatina
o linguriță miere
vanilie

Mod de preparare:
         Intr-o forma metalica punem biscuitii maruniti  sau fulgii de ovaz.
Toate foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece.
        Fructele spălate, curătate și tăiate cubulețe ,se pun între o crăticioară împreună cu mierea și o punem pe foc.
        Amestecăm continuu 1 minut după care se  face pastă cu ajutorul blenderului. Apoi adăugăm cele trei foi de gelatină și amestecăm până când  gelatina este dizolvată.

Crema cu iaurt:
        Mixăm iaurtul cu mierea până se omogenizează complet.
Topim gelatina în cuptorul cu microunde,după care punem în ea o lingură de iaurt și mixăm energic.
În această cremă se adaugă 30 gr fructe tăiate cubulețe.
Peste stratul de biscuiți punem această cremă cu iaurt. O lăsăm la frigider aproximativ 50 minute (până se întărește) apoi adăugăm jeleul de fructe și lăsăm la rece.
Info: in poza prezentata nu am folosit gelatina!
pentru a obține o compoziție stabila este indicat sa folositi gelatina in proportia prezentat
a mai sus.
Poftă bună!

 Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti piano di lavoro: biscotti integrali(senza zucchero) o farina d'avena
Gelatina di frutta:
150 g di mix di frutta 
3 fogli di gelatina
un cucchiaino di miele 

Crema allo yogurt:
 30 g di mix di frutta
100 g di yogurt greco 
2 fogli di gelatina un cucchiaino di miele 
vaniglia

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment