CLĂTITE PUFOASE vezi reteta aici:
500 g brânză dulce( bine scursă )
200 g smântână (min. 20% grăsime)
150 g zahăr
2 ouă
un praf de sare
1 esenta de vanilie(fiola) sau 2 plicuri zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie
100-120 g stafide
separat:
25 g unt pentru uns forma
25 g zahar pentru tapetat forma
50 g unt pentru topping
30 g zahăr pudră vanilat pentru crustă
smântână pentru servit
Într-un vas încăpător se pune brânza dulce, smântâna, zahărul, sarea, vanilia, ouăle și stafidele. Peste se pune coaja de lămâie rasa.
Se amestecat toate ingredientele cu o lingură și umplutura este gata! Trebuie să fie moale, curgătoare. În compoziție nu se pune făină, amidon, griș sau pesmet. Aceste adaosuri o întăresc și o fac mai seacă
Avem nevoie de o forma de copt. Se unge bine cu unt moale și se pudrează cu zahar.
Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le impachetam, le asezam in tava si le dam la cuptorul preîncălzit pana se rumenesc frumos deasupra.(aproximativ 15-20min)
Poftă bună!
500 g di formaggio dolce (ben scolato)
200 g di crema (min. 20% di grasso)
150 g di zucchero
2 uova
una polvere di sale
1 estratto di vaniglia (Phial) o 2 buste di zucchero vanigliato
buccia grattugiata da un limone
100-120 g di uva passa
separare:
25 g di burro per la forma imburrata
25 g di zucchero per arazzi
50 g di burro per la farcitura
30 g di zucchero a velo per crosta
crema da servire
No comments:
Post a Comment