blat de tort cu vanilie:
200 gr zahăr
8 gălbenuşuri
150 gr de amidon( sau făină -înlocuitor)
esența de vanilie
100 gr unt
Pentru a realiza crema: se pune laptele la încalzit , separat galbenuşurile se omogenizează cu zahărul,amidonul şi un praf de sare.
Când laptele este cald se adaugă compoziṭia de gălbenușuri și se amestecă cu un tel în mod continuu până la îngroşarea cremei( aprox 2-3 min).
Esența de vanilie si untul se adaugă la final.
info:
Dacă doriți sa preparați crema cu ciocolata, adaugati la final 100 g de ciocolata (neagra, sau cu lapte) rupta bucati. Lasati 5 minute sa se inmoaie, apoi amestecați bine cu telul. După gust, puteti aromatiza crema cu lichior, coniac sau esența de rom
1 l di latte
200 gr di zucchero
8 tuorli
150 g di amido (o farina - sostituto)
vaniglia
100 gr di burro
in un pentolino antiaderente versate il latte, ponete sul fuoco e portate ad ebollizione.
Attenzione a non far bollire troppo !Non appena vedete le primissime bollicine, allontanate dal fuoco, versate velocemente nel latte il composto di tuorlo e riponete sul fuoco moderato.
Girate con frusta a mano velocemente e spegnete subito dal fuoco, in pochissimi minuti la crema è pronta.
No comments:
Post a Comment