TORT FESTIV CU CREMA DE VANILIE/



Ingrediente:
blat de tort cu vanilie:
pentru detalii rețetă, vezi următorul  link:
https://preparatecusufletbyada.blogspot.com/2020/05/pandispan-pufos-ideal-pentru-torturi.html

Ingrediente cremă de vanilie:
1 l lapte 
200 gr zahăr
8 gălbenuşuri
150 gr de amidon( sau făină -înlocuitor)
esența de vanilie
100 gr unt

pentru decor:
frișcă

trandafiri:
pentru detalii rețetă ,vezi următorul  link:

Mod de preparare:
             Pentru a realiza crema: se pune laptele la încalzit , separat galbenuşurile se omogenizează cu zahărul,amidonul şi un praf de sare.
Când laptele este cald se adaugă compoziṭia de gălbenușuri și se amestecă cu un tel în mod continuu până la îngroşarea cremei( aprox 2-3 min).
            Esența de vanilie si untul se adaugă la final.
info:
          Dacă doriți sa preparați crema cu ciocolata, adaugati la final 100 g de ciocolata (neagra, sau cu lapte) rupta bucati. Lasati 5 minute sa se inmoaie, apoi amestecați bine cu telul. După gust, puteti aromatiza crema cu lichior, coniac sau esența de rom


Poftă bună!

 Ricetta in collaborazione con : 











Pan di spagna ! consigli e ingredienti! :

Ingredienti crema pasticcera
1 l di latte
200 gr di zucchero
8 tuorli 
150 g di amido (o farina - sostituto)
 vaniglia 
100 gr di burro

per la decorazione:
 panna montata

Procedimento crema pasticcera :
       Per preparare un perfetta crema pasticciera lavorate in una casseruola i tuorli con lo zucchero, usando un cucchiaio di legno. Aggiungete a poco a poco la farina / amido, senza smettere di mescolare finché il composto risulta amalgamato.
in un pentolino antiaderente versate il latte, ponete sul fuoco e portate ad ebollizione.
Attenzione a non far bollire troppo !Non appena vedete le primissime bollicine, allontanate dal fuoco, versate velocemente nel latte il composto di tuorlo e riponete sul fuoco moderato.
         Girate con frusta a mano velocemente e spegnete subito dal fuoco, in pochissimi minuti la crema è pronta.
la vanigila+burro(va aggiunto a fine cottura)
      Se volete preparare una crema con gusto di cioccolato.agiungette a fine cottura 100 gr cioccolato(fondente)!
Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment