TRANDAFIRI DECORATIVI PENTRU TORT



                               

                                            
Ingrediente crema pentru trandafiri:
200 gr zah
ăr pudră
250 gr unt la temperatura camerei
zeama de lămâie ( 2 linguri)
esența de lămâie, sau vanilie

Mod de preparare :

        Untul se taie cubulete apoi se adaugă zaharul pudra , si se bate cu mixerul bine p
ână se formează o spumă.aprox 10 minute
        Se adauga treptat zeama de lamaie,
trebuie sa se dublze volumul,si sa se ableasc
ă la culoare( trebuie sa obținem o spuma cât mai fină si albă).
La final adaugăm esențele dorite.
info:
Untul trebuie sa fie gras (min. 80% grasime) si sa fie moale, scos de la frigider cu măcar 5-6 ore inainte de spumare.
In momentul mixarii toate componente trebuie sa aibă aceeasi temperatur
ă – a camerei.

       Detaliile pas cu pas pentru executarea trandafirilor le puteți vedea in subsolul paginii, avem atașate poze scanate din carte.(foto A,B)
       Pregătim crema de unt, apoi o lăs
ăm la frigider aprox 30-40 min.
se pune colorant alimentar după preferință

 
                          

Avem nevoie de :
un cui special, hârtie cerată, pe care o punem sub trandafir (o lipim cu puțină cremă pentru a nu aluneca), vârf special de trandafir și săculețul.
       După ce terminăm de făcut trandafirii, îi așezăm pe o tavă, (fără a îndepărta hârtia) apoi îi punem la frigider să se întărească.
După ce s-au întărit, putem să îi folosim pentru decorare,așezându-i cu atenție.

O altă modalitate de executare: trandafirii se pot lua cu foarfeca specială de pe  cui și așezăm direct pe tort
.

       AB

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

200 g di zucchero a velo
250 g di burro a temperatura ambiente
succo di limone ( 2 cucchiai)
estratto di limone o vaniglia

Procedimento:

No comments:

Post a Comment